Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Lista_de_episodios_de_Conan_el_aventurero La_Commedia_dell’Arte Ivan_Golovachov Libro_sagrado James_"JLo"_LoMenzo Jose_Minones_Bernárdez Laura_Mintegi_Lakarra Lista_de_episodios_de_mas_alla_del_limite Isla_Staats Jan_Václav_Hugo_Voríšek Intercambiador_Ōzukōnan Jose_María_Gironella_Pous J.Fryer Literatura_sumeria La_Casa_de_papel Jaligny-sur-Besbre Jean_Pascal_Delamuraz José_Luis_Pego_Alonso Joaquin_Ramón_Xirau Juan_Maria_Lekuona Kosmy_Pruszki Licenciado_en_Medicina Insuficiencia_mitral Liga_noroeste_de_traineras José_García_Valseca Jose_Vasconcelos Las_Aventuras_del_Nino_Tiburon_y_la_Niña_de_Fuego Joaquín_Roji_López-Calvo Lisa's_Sax Justin_Ahomadegbé-Tometin Koha Linden_(Tennessee) Jardín_Botanico_Pillahuinco La_Veronica Leonardo_da_Vinci_(1914) Jose_Hernández_García Intituto_Superior_Tecnológico_Público_José_Pardo La_Hoya_Deportiva_CF Jorge_Silva_Somarriva Ivan_Díaz Le_Mesnil_sur-Oger Jose_Kelvin_de_la_Nieve_Linares Juan_Carlos_Plata Ligariella_bicornuta Jose_Galvan Islas_Ngeroi Isla_de_Tierra_del_Fuego Jurisdicción_de_Los_Arauzos Juan_de_Ortega Jose_Maria_Blanco_White Linea_D2_(Córdoba) Isla_Pinzon Jmer Liskamm_Schneedomspitze Institución_económica

html map