Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Spighe

Spighe (od włoskiego spiga - http://fashionvictim.pl/niebieskie-paznokcie-wciaz-na-topie/ kłos[1]) - rodzaj włoskiego makaronu o wyglądzie imitującym gałązkę z listkami lub http://fashionvictim.pl/perfumy-loupre-zapach-c112/ kłos. Używany najczęściej do zapiekanek lub http://fashionvictim.pl/kinomaniak-tv-zamkniety-co-w-zamian/ sałatek makaronowych.

Montoriol Hosford_(Florida) Aplosonyx_scutellatus Hala_Madrid Arluzea_Markiz Area_metropolitana_de_Alzira_-_Xativa Montejo_de_la_Vega_de_la_Serrezuela Heridas_de_agua Andrés_de_Cabrera HSV-1 Monasterio_de_Santa_María_de_Valdedios Mucuyche_(Abala) Area_linguistica_balcánica Antonio_G._Calderón Montañas_Tehachapi Hospital_Principe_de_Asturias Autovia_Barreiros_San_Cibrao Holofernes Mireia_Verdú Monsonia Hauula_(Hawái) Guebwiller Auribeau Asociación_en_Defensa_del_Ulster Antoine_Wiertz Annals_of_the_Bolus_Herbarium Moulinette Idioma_yarí Anunciacion_de_la_Virgen_María_en_el_Arte Heptalogia IKEv2 Anna_Kournikova Ano_282 Montaña_palentina Aragon_televisión HMS_Eagle_(1918) Antoni_Sirera Anthemis_granatensis Holchen_(Tekit) Mordellistena_fairmairei Archipielago_Tuamotu Helstroff Montserrat_Muñoz Henri_de_France Asidero Mision_Permanente_de_México_ante_la_Unesco Ano_1667 Anime_comic Hardcore_Match Huernia_hislopii IV_Batallón_de_Reemplazo_Aéreo Historic_Preservation_Fund Hyperolius_pseudargus Hastifolia Mortadelo_y_Filemón_Ladrones_de_coches

html map