Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.advocatus.to-prawo.katowice.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.artis.to-prawo.katowice.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.crede.to-prawo.katowice.pl szpinakiem.

Galorrheus_deliciosus Union_Cívica Giovanni_Paisiello Robert_Field_Stockton Gobernación_de_Hajjah Iglesia_de_San_Eugenio_(Aldea_Moret) Gobernacion_de_Di_Car Iglesia_de_San_Nicolás_de_Bari_(Buenos_Aires) Rākshasa Rodrigoa Téphrike Gaston_Castro Geografía_de_Bogotá,_D.C. Trinomio Rey_de_Patones Rubio_Díaz_de_Asturias Municipio_de_Josie_(condado_de_Holt,_Nebraska) Ruta_de_Rhode_Island_136 Gobernadores_de_Bolívar Gentiana_olivieri Iglesia_Matriz_Santisimo_Sacramento Gelion Galgano Roberto_Urbina Usúrbil_(Guipúzcoa) USS_Callao Frigorífico Fruco_(marca) Fushigui_Yugi Reserva_de_oro Fuentes_de_energía_renovable Reichswerh Ursi_Martínez Rhamphocottidae Robert_Gilka Responsabilidad_Social_de_los_Medios Inhibidor_de_la_monoaminooxidasa Municipio_de_Evergreen_(condado_de_Ward,_Dakota_del_Norte) Indalecio_Prieto_Tuero Inari S_C_de_Tenerife Representante_canonico Töv_(aymag) Genovesa Tumor_glómico Universidad_de_Siena Fútbol_Club_Oporto Ricardo_Belmont USB_3.0 Robert_Wilhelm_Bunsen Iglesia_Husita_Checa S'Illot_d'En_Rencli Iker_Jiménez Romaharshana Rio_de_la_Plata

html map