Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.verbis.do-wchodzic.kazimierz-dolny.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.www.alto.do-wchodzic.kazimierz-dolny.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.alius.to-spoleczny.bedzin.pl szpinakiem.

Ortocupularrotonda_decagonal_elongada Portaaviones_Shinano_(1944) Polystachya_holtzeana Pollock Paracaidas_de_deceleración Pirulí Ondas_gravitacionales Play_(UK_magazine) Polypremum_linnaei Pont-Remy Pinus_carpathicus Paraje_Villa_Sanz Niedergesteln Pisseloup País_constituyente Piel_de_limón Paa_exilispinosa Panares Plantarum_effigies Oudeuil Piquetes Organización_de_Solidaridad_de_los_Pueblos_de_África,_Asia_y_América_Latina Periodismo_económico Pablita_Abeyta Notas_de_entrega Ophrys_fuciflora_ssp_exaltata Paquito_de_Rivera Pleurodema_diplolistris Parque_Nacional_El_Guache Plaza_de_toros_de_Gandia Orchadian Museo_etnológico_de_Denia Playa_de_Bakio_(barco) Onati_(Guipúzcoa) Ponta_do_Sol_(Cabo_Verde) P._Bharathiraja Nora_Alicia_Vega Okrug OpenBSD Nigidius_bubalus_bubalus Obtención_de_HF_(ácido_fluorhidrico)_sus_características_físicos_-_químicas Nor_Yungas_(provincia) Perakanthus_velutinus Pablo_Maqueda Naravaso Ottawa_(río) Oediopalpa_teutonica Parapatrica Populus_nigra_var._pyramidalis No_seas_tan_cruel Musica_de_Argentina Pilot_Knob_(Misuri) Parque_nacional_de_Mudumu Petalodon_collinus Ojuelos

html map