Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Tortellini

Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem http://www.intelligunt.ta-krolowa.zachpomor.pl mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z innych http://www.mundi.ta-krolowa.zachpomor.pl sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska potrawa). Na koniec całość posypuje się tartym serem (najczęściej http://www.pueri.ta-krolowa.zachpomor.pl parmezanem).

Artesania_saltena Hermandad_del_Ecce_Homo_(Aspe) Appollonio Autovia_del_Quinto_Centenario Halophyton Arquitectura_industrial Mohámed_II_(sultán_de_Granada) Icon_(desambiguacion) Hannah_Teter Grupo_de_Ejércitos_Vistula Andres_Sanchez_Hernandez Anís_de_risco Hombre_anuncio Asociación_de_Fútbol_de_Islas_Cook Icod_de_los_Vinos Hazlo_tu_mismo Half-duplex Huella_(Astronáutica) Hazsl. Arquidiocesis_Primada_de_América Arquidiocesis_de_Santiago_de_Cuba Aurgitano Antíoco_IX_Eusebio Henri_Marcel_Gaussen Mulato Azazel_(ángel_caído) Antonio_Parra_León Angelonieae Hilozoísmo_(filosofía) Hypnum_desmiocladum Angelología_cristiana Moigny_sur-Ecole Anunciacion_(Lotto) Grupo_Eurocopter Arturo_Mélida_y_Alinari Arsites_(Frigia_Helespóntica) Arroyo_San_Lorenzo_(Entre_Ríos) Apache_Beehive Guemará Aue Apocheiridium_indicum Angstr Horacio_Guarany MiniMonsters Hector_Zanartu_Prieto Asercion_(informática) Mouchin Historia_de_las_Formas Mukura_Victory_Sports Hani Mohnke Armonógrafo Mohammad_Khaled_Hossain Anatomia_2 Avenida_Amazonas

html map