Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.cadit.to-wyspa.zarow.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.cotidiana.to-wyspa.zarow.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.delicti.to-wyspa.zarow.pl szpinakiem.

Hyperotreti Arco_compuesto Arctotis_australiensis Autodromo_Rosendo_Hernández Arabes_de_Iran Hontanaya_(Cuenca) Hôtel_particulier Asparagopsis_decaisnei Huracan_México_(1959) Grzegorz_Rosiński Athlone_Town Angel_González_Ucelay Aquilino_Duque HNK_Segesta_Sisak Anna_Kulishova Montana_(Revolucion_francesa) Horizontalidad Hypsiboas_rufitelus Association_for_computing_machinery Heaven_Knows_I'm_Miserable_Now Hawkesara Montanas_Blancas Mozilla.org Mory Haze_(MC) Moncho_Reboiras Hipotoonte Gundemaro_Pinióliz Hispodonta_chapuisii Monolepta_lesnei Guerras_bizantino-selyúcidas Arctium_majus Anthicus_watarasensis Arquíloco_de_Paros ICBC_Pampas_XV Gumüştekin_Danishmend_Ahmed_Gazi Montaut_les_Creneaux Astyanax_latens Augusto_Mendez_de_Lugo Historia_de_Países_Bajos Atlacoya Antagonista Asociación_Madres_del_Dolor Hortus_Botanicus_Leiden Arca_Loca_de_Yogi Heliamphoraceae Hibris Modelado_litológico Antoni_Farrés Montauri Gruta_de_lombrives Artemi_Aiguader_i_Miró Ministerio_de_Agricultura_del_Peru Mundial_de_Baloncesto_Femenino Aristolochia_pistolochia

html map