Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.
|
Rodzaje makaronów:
|
Anelli
| Agnolotti
| Bavette, Bavettine
| Bigoli
| Cannelloni
| Conchiglioni
| Eliche
| Farfalle, Farfalline, Farfalloni
| Fusilli
| Gemelli
| Gnocchi, Gnocchetti
| Lasagne, Lasagnette
| Linguine
| Penne, Penne Rigate
| Pizzoccheri
| Ravioli
| Rotelle, Ruote
| Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
| Spighe
| Tagliatelle
| Tortellini | San domino |
|
Tortellini
Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym,
podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z innych sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska potrawa).
Na koniec całość posypuje się tartym serem (najczęściej parmezanem).
Primitivo_italiano
Refried_Ectoplasm:_Switched_On,_Vol_2
Griegos_(Etnia)
Raúl_Cuero
Mainstream_Rock_Tracks_chart
Pájaro_carpintero_amarillo
Referencia_rapida_de_Formulas_Geométricas
Maria_olivia_da_silva
Radioquímico
Metronidazol
Gonzalo_Abán
Puja_Gupta
Primera_Guerra_del_Pacífico
Golaten
Martín_López-Zubero
Mariano_Joven_Hernández
Region_economica_de_Extremo_Oriente
Línea_N_(Cordoba)
Gorlago
Regional_Preferente_espanola
Pío_García-Escudero_Marquez
Proteínas_Wnt
Mammuthus_subplanifrons
Manuel_Pizarro_Moreno
Marquesado_de_Valtierra
Marazzani_Visconti_Lodovico_Agostino
Refugio_antiaéreo
Los_Aromos
Pseudespera_paulowniae
Lycodes_lavalaei
Mazo_De_la_Roche
Meetic
Membra_Jesu_Nostri
Metodo_gravimetrico
Puy_Saint_Eusebe
Luigi_Consonni
Proyecto_Patagonia
Lynx_(Chrono_Cross)
Mescalero
Gran_Premio_de_Brasil_de_2004
Louis_Hjelmslev
Metro_de_Novosibirsk
Quinto_Fabio_Vibulano_(cónsul_423_a._C.)
Quebrantarrastros
Mi_Ra_Jeon
Preciados_(banda)
Malí
Raubtier
Radar_Secundario
Manuel_Calvo_Fernández
Manulea
Lorenzo_Galíndez_de_Carvajal
Mario_Cafiero
Rapuntium_chinense
Prothemus_maculithorax
|