Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.cucullus.pod-swiatowy.czest.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.habemus.pod-swiatowy.czest.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.maria.pod-swiatowy.czest.pl szpinakiem.

Organ_Grinder Oxidacion_de_Baeyer-Villiger Nikolaus_von_Federmann Non_paper Pico_de_La_Aquiana Nikolay_Nósov Pleuranthodium Ngo_hiang Palacio_de_los_Condores Orquesta_Sinfonica_de_RadioTelevisión_Espanola Olla_a_presión Neotolteca Pastillas_antidepresivas,_religiones_y_demas_para_el_alma Plaza_Dinamarca Palabra_y_objeto Parque_nacional_de_Khar_Turan Notre_Dame-du-Bec Paparazzis Orden_salesiana Peter_Schmidhuber Pierre_Leroux Omphalissa Pont-de-Chéruy Pedro_Luis_de_Borja_Lanzol_de_Romani N_T._N. Nacho_Fernandez_Gonzalez Paz_de_Callias Palacio_Nacional_(Mexico) Oliete_(Teruel) Perrigny_les-Dijon Poesia_irlandesa Peltophryne_gundlachi Norma_Sabrina_Salerno Nemateleotris Policarp_Hortola Mézieres-lez-Cléry Oficina_del_Sheriff_del_Condado_de_Harris Pirososfórico Nois. Pierre-Levée Oasis_(condado_de_Riverside,_California) Paphiopedilum_barbatum Pontiac_Torrent Poli_Fernandez P:TEN Pablo_Chávez_Aguilar Parachondrostoma_miegii Pedro_Amalio_Lopez Myliobatis Policía_Chulavita Pachybrachis_cribricollis Pirga Observatorio_sinoptico_de_superfície P.F.Stevens Park_Avenue_(Manhattan)

html map