Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.rixari.do-obraz.ostrowwlkp.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.www.annuit.do-obraz.ostrowwlkp.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.arbiter.na-dobry.bialowieza.pl szpinakiem.

Area_metropolitana_(España) André_Pijet Hippopotas Helice-giro-hélice Andrés_Pérez_(músico) Arboleda_(Colombia) He_aquí_el_hombre Ano_114 Antón_Zahn Hombre_de_Sidron IVIE Annales_des_Sciences_Naturelles;_Botanique,_ser._3 Hernico Multidenturopoda_camerunis Arrecadas Mordellistena_inexpectata Helleboreae Atractivo_turístico Antonio_Stella Augustin_Francois_Cesar_Prouvençal_de_Saint-Hilaire Astronomia_de_rayos_X Arthur_García_Núñez Guevgeozián Hofstetten_Flüh Minio Henry_Sims H._G._Wells'_The_War_of_the_Worlds Andrés_Burgada Monadenium_bodenghieniae Mister_Olympia_1986 I_Love_You Anodiscus Horb_am_Neckar Armada_Finlandesa Arrúbal_(Central_Electrica) Atentado_del_20_de_julio_de_1944 Hermandad_de_la_Esperanza Autovía_del_pirineo Herrera_de_Valdecañas Asurbanipal Gustav_Eberlein Araruna_(Paraná) Hermandad_de_la_Santa_Cena_(Jaén) Historia_de_wikipedia Arabia_saudi Millium_sebáceo Heteracia_epapposa Atentado_de_Shankill_Road Aptenia Atentados_de_bombay_de_1993 Anos_1510_a._C. Homaloptera_leonardi Icacorea_platyphylla Antonio_Tellez_Sola Apeninos_campanos

html map