Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Rosendo_Arús Georg_August_University Ftalatos Municipio_de_Padilla_(Tamaulipas) Relacion_de_negocio_(PBC&PFT) Municipio_de_Bald_Bluff Freeseña Trevélez Galactogoga Ganzúa Gestión_de_servicios_medicos_y_sanitarios Universidad_Centroamericana_"José_Simeon_Cañas" Rocamora_(Entre_Rios) Rivulus_montium Galepsus_wittei Reingold_Moritsevich_Glier Georgi_Ivánovich_Rodionenko Rodriguez_Sendin Ryan_Anderson Rósidas Ryan_Gracie Gampaha Rio_Branco_(ciudad,_Brasil) Gabriel_Iván_Heinze Garabeta Rohírrico Rio_de_la_Hoz_Seca Tuineje_(Las_Palmas) Imperio_de_merida_c_p Rosario_de_La_Unión Ullucus_kunthii Gin_and_Juice Municipio_de_Blooming_Valley_(Dakota_del_Norte) Ingenieria_Social Fussballclub_Balzers Municipio_de_Columbus_(condado_de_Bartholomew,_Indiana) Gastón_de_Bove_Olave Rotacion_de_cultivos Rendezvous_espacial Revision_Por_Iguales Fridolin_Carl_Leopold_Spenner Girifalco Frederic_Llansó Georgios_Roubanis Municipio_Aragua_de_Barcelona_(Anzoategui,_Venezuela) Ruta_Lithium Geranium_humile Unión_Republicana_(Espana,_1903) Ringkomposition Garravet Universal_Drilling_Riggs Restaurantes_Tip_Top Revolucion_de_las_rosas_de_otono Fundacion_Romuald_Burkard Gazapeo

html map