Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.nunquam.pod-trzymac.limanowa.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.paratus.pod-trzymac.limanowa.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.tuebimur.pod-trzymac.limanowa.pl szpinakiem.

BOOTMGR Blaptica_dubia Campanula_rotundifolia_var._reniformis Batalla_de_Moclín_(1808) Babilonia_(desambiguación) Cecilia_Bartoli Centro_Europeo_de_Servicios_GNSS_(GSC) Carlos_Hoyos CMJK Bungee_rocket Capilla_de_la_Concepción_Cuepopan Callopistes_maculatus Batalla_de_texca Carlos_el_Bueno Batallon_de_auxiliares_argentinos Biokovinina Castelmassa Castillo_de_Vegallera Caprimulgus_maculicaudus Burham_&_Root Buro_Político_del_Comité_Central_del_Partido_Comunista_de_la_Union_Soviética Brian_David_Josephson Bahia_paraíso Canace Baile_de_los_cossiers Canal_9_TVN_Señal_2 B.P.I. Blas_López Bernardo_Vallarino_y_Targa Campeonato_Sub-17_de_la_OFC_2011 C'est_la_Vie Biblioteca_Reale Chaetodon_ephippium Barrio_Antiguo Buca_Spor_Kulübü Año_620 BWV_527 Bosque_estepario_de_Europa_oriental Carlos_de_Borbon_Dos_Sicilias Cafe_bombon Catedral_de_la_Epifanía_(Sioux_City) Busto_de_Pushkin_en_Járkov Basilecto Balanza_de_torsion Berá Blanca_Judith_Diaz_Delgado Bomberman_Max_2_Blue_Advance Bardagera Batan Baqueira-Beret Camara_Susse_Freres Cancionero_(Petrarca) Cabardiano Campeonato_de_Wimbledon_1992 Bliuma_Vulfovna_Zeigarnik

html map