Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Conchiglioni

Conchiglioni (conchiglie[1]) – nazywany bywa również http://www.verba.ta-obejmowac.pruszkow.pl Jumbo Shells. Jest to krótki http://www.ta-obejmowac.pruszkow.pl makaron o dużych wymiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Podawany najczęściej z nadzieniem wewnątrz, jako http://www.annos.ta-oddawac.turek.pl danie obiadowe lub kolacyjne[2].

Wire_in_the_Blood Vavanga Valle_de_Korangal We_See_the_Same_Sun Abell_2744 Alan_Bartlett Zsanett_Egerhazi Virreinato_del_Peru Consejo_Regulador_de_la_Indicacion_Geográfica_Protegida_Botillo_de_El_Bierzo Alajeró_(Santa_Cruz_de_Tenerife) Chus_Bueno Wasted_Talent Cischweinfia Vasilios_Xydas Companía_del_Tranvía_de_San_Sebastian Adolfo_Diaz-Ambrona_Moreno Vendenesse-sur-Arroux Alaskacéfale Clasificacion_de_los_sellos_postales Ciclorecreovia Aire_danza Vedutismo Coco_de_mar Aitzol_Iriondo Air_Asturias Aix Vidal_Pachito Constante_pitagórica Vicente_López_y_Planes Wihtred Chile,_las_imágenes_prohibidas Zabalegui XV_Campeonato_Panamericano_de_Taekwondo_-_Buenos_Aires_2006 Chora Agkistrodon_bilineatus Chovar_(Castellón) Yacimiento_arqueológico_de_Dolní_Věstonice Condado_de_King_William Coelogyne_mandarinorum X'Trapolis Aeropuerto_de_corvera Aerospatiale_AS_332_Súper_Puma Adelardo_Rodríguez_Sanchez Xampp Ah!_My_Goddess ARBV_Simon_Bolívar_(BE-11) Clavellinera Alcantara_del_Jucar Consultoría Agaïssa Zapping_Zone_(Brasil) Ahasvero Akita Voz_de_pecho Volume_rendering

html map