Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Lost_Keys_(Blame_Hofmann) London_Palladium Mediocactus_coccineus Radio_Nacional_San_Martín_de_los_Andes Mascara_de_red Matveyev Ramon_Subercaseaux_Perez Pseudotaxus Manuel_de_las_Casas R.C.D. Mapa_de_t_en_o Pygopleurus_bimaculatus Metodo_experimental Raul_Albiol_Tortajada Realismo_científico Loreglia Lucio_Furio_Purpúreo Ramón_Montoya Primitive Mac_OS_X_v10_5_Leopard Los_Remembers Los_Dragones_de_la_Tierra Lliçà_de_Vall Lust_caution Mijail_Tujachevsky R_G_Collingwood Publio_Valerio_Maximo Godofredo_García_Diaz Profesor_Salomon_y_Tutu-Tutu Ramon_Lopez_Castro Mariana_Gómez_del_Campo R._A._Moog Marcel_Regamey Ramón_Piñeiro Louis_Marie_Aubert_Du_Petit_Thouars Póngido Prueba_del_diferencial_semántico Mario_Jursich Golymin-Połnoc Mary_Eaton Manuel_J_García Preautonomía Manuel_Lago_Gonzalez Mad_City Mikael_Nyqvist Mijaíl_Suslov Premio_de_la_Academia_de_TV Lubbock_Independent_School_District Ramiro_mussoto Marko_Lukic Primera_batalla_del_Stronghold Maria_Asunción_Aramburuzabala_Larregui Meliponini Psidium_pumilum Meuschenia_galii

html map