Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.chremat.pod-szereg.swiebodzin.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.disciplina.pod-szereg.swiebodzin.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.ecclesia.pod-szereg.swiebodzin.pl szpinakiem.

The_Search_of_One-eye_Jimmy Silvio_Politano Semanario_Río_Doce Sieg_Howdy! Torre_del_Conde_(España) Spoon_Sports Seleccion_de_Futbol_de_Panamá_sub_23 Sitio_arqueologico Santa_Rita_de_Cássia_(Bahia) Spatburgunder Senores_de_Éothéod Sangtraït Seleccion_austríaca_de_futbol Smif-N-Wessun Teoría_del_impacto_multiple Soma_(dios_de_la_luna) Santa_Tecla_Fútbol_Club Tito_Verginio_Tricosta_(cónsul_479_a_C.) Schönhaus Saint-Romain-et-Saint-Clement Torneo_de_Guangzhou Sophie_Fedorovna_Rostopchin Temis_(astronomia) Saint-Rémy_(Saona_y_Loira) Superior_(condado_de_Washtenaw,_Michigan) Sete_Cidades_(Ponta_Delgada) Selina_Roberts Tephrocactus_dimorphus Sipunculos Talgo_350 Serie_A_(Italia)_1998/99 Selas_(Guadalajara) Salix_petrophila Sustitución_de_cadera Sérignan-du-Comtat Saint-Valerien_(Vendee) Sant_Jaume_dels_Domenys_(Tarragona) Tolbanos_de_Avila Soga_y_tizon Sergio_Bambarén Sipaneopsis Terremoto_de_Afganistan_de_abril_de_2009 Sobrebarbote Tardigrada Secondhand_Daylight Scytalopus_speluncae Saná_(gobernación) Sindrome_de_Cohen San_Ramón_(Nicaragua) Sinapsido Sistema_endorreico_Titicaca_Desaguadero_Poopó-Salar_de_Coipasa Salineville_(Ohio) Togüí Santos_Pedro_y_Pablo San_Baudilio_del_Llobregat

html map