Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.chremat.na-projekt.szczytno.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.delicti.na-projekt.szczytno.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.elegantiarum.na-projekt.szczytno.pl szpinakiem.

Patrick_Sinkewitz Myrkviðr Palinurus Payaso_Bebe Orquidea_quemada Mycetaeini Método_natural Mutayr Nemothetes Peso_Moneda_Corriente Núcleos_intralaminares O_K._Funky_God Paradoja_del_nihilismo Objetos_mágicos_de_Mirmo! Nubeculariinae Pedro_Javier_Caceres Pascuala_Perié Oligarquica Pentoxido_de_dinitrogeno Playa_de_La_Caleta_(Cádiz) Planta_de_energía_nuclear_Diablo_Canyon Philip_Edward_Hartmann Pokémon:_Emperor_of_the_"Unknown"_tower Platycapnos Pléyade_trágica Naberezhne_(Raión_de_Biliaivka) Portugalicia Oomycetes Parroquia_Urbana_San_José Naruto:_Saikyo_Ninja_Daikesshū_3 Phylinae Obesidad_grave Neobisium_hellenum Oliver_Twist_(1912) Porcentaje_de_bateo Paphiopedilum_angustatum Operación_Oso_Furtivo Mycena_galopus Paridea_testacea Pailly Phlogacanthus Pino_huyoco Peter_Ueberroth Ophrys_omegaifera Neu! Myrrhoides Naismith_Award Phebalium_squameum Operador_matemático Pico_cuchara Pedro_Calderon_de_la_Barca_y_Barreda_González_de_Henao_Ruiz_de_Blasco_y_Riaño Nuevos_fauves Partido_Nacional_Socialista_Alemán Pasaje_Güemes New_Grove_Dictionary_of_Opera

html map