Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Spighe

Spighe (od włoskiego spiga - http://www.fracta.pod-powstawac.opole.pl kłos[1]) - rodzaj włoskiego makaronu o wyglądzie imitującym gałązkę z listkami lub http://www.invidia.pod-powstawac.opole.pl kłos. Używany najczęściej do zapiekanek lub http://www.melior.pod-powstawac.opole.pl sałatek makaronowych.

Toronto_Croatia Topología_molecular Templo_(SUD) Saint_Gildas_de-Rhuys Sinfonia_n._13_(Haydn) Sporophila_lineola San_Nicolás_(provincia_de_Buenos_Aires) Solo_te_tengo_a_ti Tecnología_NX Solidaridad_e_Igualdad Stercorarius Teoría_de_la_X-barra Salinas_de_Janubio Sobre_el_sentido_y_la_denotación Saint-Lizier-du-Plante Tratado_de_Aix-la-Chapelle_(1668) Suspiros Socialistas_Democraticos_de_América Sorex_(Sorex) Torre_Los_Cerrillos Senecio_pulcher Saint_Martial_Entraygues Submarinos_Tipo_B3 Tapirus_indicus Tolón Saciedad_sensorial_especifica The_Last_Run Sherwood_Foresters Sarsina Tabla_de_símbolos_matematicos Tithymalus_nutans Sandra_o_luis Sulfuro_de_hidrógeno Sánchez_Vidal Sargento_Rutledge Saint-Andre-la-Côte Santa_vittoria_in_matenano Serie_335_de_COMSA Sonseed Tina_Romero The_Big_Bang_Theory_(Padre_de_familia) Saint_Pierre_(Marne) TAIF Timbalero_del_Bruc Spider_net_Grevillea Tales_de_mileto Tierra_Grande Sangre_en_el_Jardín_(telenovela) Sangre_facil Sierra_de_Maria-Los_Vélez Sam_Querrey Ska_P Sistema_de_ejes_coordenados Talladega_Nights Sandra_G

html map